JAK KRÁSNÉ JE SNÍT

JAK KRÁSNÉ JE SNÍT

Anotace: ....

Naše sny jako karikatury
starých,dřevěných zaoceánských lodí
co plují jako smyšlené vzducholodě
v našich nadpřirozených představách
o dokonalé a nikým nespatřené fantazii

kde úvahy rostou jako barevné kytky
a mohutné koruny stromů
jsou poseté blyštivými střepy vnuknutí
kde každý sen,má svůj řádek se svitky
v nekonečné knihovně miliónů

možná s miliardami těch nejbizardnějších snů
jaké jsi vůbec dokáže člověk představit

takové nádherné místo
neomezených a necenzurovaných možnosti
kde nevidomí dostávají zrak
aby mohli spatřit tisíce odstínu zelené a modré
a hluší znovu slyší
tu nejspontánnější a nejúžasnější filharmonii ptáků
a chromím a ochrnutým zase narůstají křídla
pro blahodárný stav beztíže
a nepřekonatelného plachtění
v proudu teplého větru
s tou nejkrásnější vůní naděje

která svítí a příjemně hřeje
jako lidský žár
nebo paprsky zlatého slunce
které zachytávají se jako jiskra v oku
co pak mění se
v naše nejtajnější přáni,či sen.
Autor ZILA78, 04.06.2012
Přečteno 365x
Tipy 9
Poslední tipující: Jin&Jang, enigman, Linzerka, Helena Lovecká, střelkyně1
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

co když je to obráceně...

06.06.2012 23:41:27 | enigman

nejeden .. ST

05.06.2012 00:51:57 | Helena Lovecká

pro mě úžasně napsané...teď uvažuji jestli existují lidi bez snů...mi tady tato báseň řekla hodně:)

04.06.2012 21:49:46 | střelkyně1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí