POPRAVA

POPRAVA

Anotace: ....

Ostří meče zrcadlí
poslední okamžik před popravou
pak ohlušující nápřah
a chladivě ušlechtilá ocel
s přesností stopaře
co vždy užene svou kořist
zráží jediným švihem vaz

a obecenstvo v němém úžasu
nehybně s vlastním pocitem svědomí
se v agonii zalyká a kouše do rtů
jako by to právě
na dřevěném pódiu zborceném krví
ležela jejich vlastní hlava

a najednou hlas
z toho strnulého davů
zvolá
starý král je mrtev
ať žije ten nový

jásot,dupot,smích
a bujaré oslavy
plné rudého vína
s přívlastkem smrti
a vyzrálé chutí po pomstě
zalévá ulice
jako slzy co kanou
z deštivého soumraku
kde předkové pláčou
pro zmařený život
a staletími šlechtěný rod
co v jediné vteřině
právě vymřel po meči.
Autor ZILA78, 05.06.2012
Přečteno 351x
Tipy 15
Poslední tipující: Jin&Jang, enigman, Květka Š., Aťan, Psavec, Helena Lovecká, poeta, střelkyně1
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkně se mi četla, ST.

06.06.2012 00:21:53 | Psavec

a kolo života se točí dál .. ST

05.06.2012 22:11:46 | Helena Lovecká

je to děs takhle mi vlézt do hlavy,když zrovna dočítám Tajnosti popraviště...popravu si napsal lépe než sám Sanson...ovšem v básničce...

05.06.2012 22:07:55 | střelkyně1

být dějepis psaný tímto způsobem ,tak se učím :))

05.06.2012 22:07:00 | poeta

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí