Bezdomovec

Bezdomovec

Anotace: Příběh o žebrákovi v dávných časech.

Od hradiště k hradišti putuje,
Nikdo se nad ním nesmiluje.
Pořád kráčí dál a dál,
Dokud se do vesnice nedobelhal.

Ve vesnici v hospodě,
Pije rundu po rundě.
Pak se u něj ubytuje,
Hostinský se obětuje.

V noci, když je tma,
Bezdomovec ho okrádá.
Už sluníčko svítá,
Bezdomovec v dáli chvátá.

Hostinský rozzuřen,
Že byl bezdomovcem napálen.
Rychle na rytíře volá,
Aby chytli žebráka, chudáka.

Rytíři nevědí si rady,
Kam by žebráka odtáhli.
Už mrtvý zde leží,
Odtáhnou ho jen ztěží.

Tady to je ten hrob a vzpomínka
Na toho bezdomovce, žebráka,
Který umřel v lese sám,
To vám všem povídám.
Autor mtek, 11.06.2012
Přečteno 296x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí