Slavíci co neumějí zpívat - Hry

Slavíci co neumějí zpívat - Hry

Anotace: Báseň z prózy "Slavíci co neumějí zpívat", pro ty co dávají přednost spíš poezii

Báseň z prózy "Slavíci co neumějí zpívat", pro ty co dávají přednost spíš poezii



Zaujalo mě tvrzení, že vinni jsou všichni ti obyčejní lidé, kteří se nechávají mylně informovat; a když jsem šla domů a přemýšlela o tom, odpočívala jsem v zahradě nad stolárnou a napsalo tohle:

Smutek sedí na jarní mezi,
otevřenými okny nahlíží do dílny stolaře,
stolař řeže, brousí; kolem děti prosí,
o dřevěné hračky; tátu hrobaře.

Pistole, meče, samopaly,
s těmi děti chtíc si hrát,
a dokud běh všichni nezpomalí,
nelze si v hraní vybírat.

- Do dílny stolaře vstoupil muž,
chutně vdechoval pryskyřici, vůni dřeva,
- při řeči -
že kdesi ve světě se chystá vojna,
a páč pracuje v kovošrotu, je tomu vlastně rád,
bode mít postarané o robotu,
protože vojna zvedne výkup železa.

Děti před vraty poskakují
a vesele se šermují.

Děti si umí užívat své výhry
ve vesmírné loterii.hr
Autor Malá Marie, 11.06.2012
Přečteno 269x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí