sloupovitě...

sloupovitě...

Anotace: každý strop je něčím podepřen...

štíhlé paže se vinou
jako věže do oblohy
prosvětlené matně rudou září
v barvě krvavé podlitiny
jako roztančené plameny ohně
co se proměnil v kámen
natahující se k nebeské báni
navzájem propletené
v barvách co splývají
a rozpouští se
jako mraky při západu slunce…

napuchlý měsíc vypadá
jako by spolkl obří vejce
tak jako já
probuzený horečkou…

když jsem zaostřil zrak
získala jsi obrysy ženy
sedící u mého lůžka
ve vlasech
políbených ohněm
se opalovaly
prochladlé hvězdy
na obličeji
tančily vytetované plameny
utlumené do vějířků kolem očí
a v závitech splývaly kolem úst
k bradě po krku do ramenou…

i když jsi z Waternie
vím
že oheň je i v tobě Malaque
naplňuje tě extází
a vlny horka na tvé kůži
vytváří obrazce
naléhavé
jako ruka milence…

přiložila mi dlaň na čelo
s vytříbeným vkusem
v kterém jsou ukryté
vlákna duše
i chrupavky svědomí
a pravila šeptem
milý mládenče
každé umění vyžaduje
mistrovské ovládání
disciplínu a studie…

a co bolest?

ta také…
Autor enigman, 20.06.2012
Přečteno 374x
Tipy 13
Poslední tipující: Psavec, Helena Lovecká, Radhuza, Aťan, jima, střelkyně1
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zas a stále, ST.

21.06.2012 00:35:05 | Psavec

.. "ta také" .. to není překlep, že .. v tom případě geniální .. ST

20.06.2012 23:10:31 | Helena Lovecká

...jsou ukryté
vlákna duše
i chrupavky svědomí

tak co s tebou... asi zase ST :)

20.06.2012 18:29:51 | Aťan

Ty seš děsné zvíře takhle psát...já už jsem se doovládala...vytahuji ST!:))

20.06.2012 12:01:42 | střelkyně1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí