Čím je pro mne poezie

Čím je pro mne poezie

Anotace: Kouzelně vyjádřeno Jiřím Žáčkem.

Čím je pro mne poezie?

 

Způsobem myšlení, hlavou i srdcem.

Poezie je permanentní pokus

obnovit ztracenou vnitřní harmonii

ve světě plném dysharmonie.

V jejím silovém poli tají

ledovce předsudků

a z pouště všednosti

klíčí zázračná vegetace.

Básně se píšou mj. z vášnivé 

touhy vzepřít se každé

definitivnosti, protože co

je definitivní to je mrtvé.

Poezie je trvalá vzpoura

proti všemu, co život mrzačí

a ničí.

Poezie je slovy Halasovými

"krví svobody"

A pořád pro mne zůstává

jedinečná možnost

porozumět sám sobě. 

A skrze sebe světu.

 

Jiří Žáček

Autor kolinko, 22.06.2012
Přečteno 369x
Tipy 2
Poslední tipující: vandule, Písnička...
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí