Linka C

Linka C

Anotace: Stanice metra linky C - a abecedně poslední...:-)

Sbírka: Metro

1.

Seník je plný žrádla,

zvěř prochází se zde,

ze stromů tvoří se pádla,

kde kdo na procházku sem jde.

 

 

2.

Dům páně

církevním místem,

v okolí stráně,

žijí tu s štítem.

 

 

3.

Na hranicích se sousedy

hlídali přeběhlíky,

tancovali tam besedy,

Psohlavci s jejich psíky.

 

 

4.

Na zdech se rozpily

graffiti dětí,

zvláštní jsou ρ - styly,

co dneska letí.

 

 

5.

Ocásek maličký,

veliké tělíčko,

oči jak kuličky,

opeřené čelíčko.

 

 

6.

Jak město na jihu státu,

bez jediné vraždy,

soused tam má svého tátu,

tam by chtěl žít každý.

 

 

7.

Zmrzlý mužík bez ledu

v květnu jde po vsi,

vymůže si koledu,

má veliké vousy.

 

 

8.

V ulicích barikády

pětačtyřicátého roku,

zbavíc se německé nadvlády

u Vltavského doku.

 

 

9.

Od známého Smetany

a z Pražského jara,

název trochu převzaný

z budovy jež je stará.

 

 

10.

Zvoneček cinká, jídlo se nese,

dvakrát či třikrát po sobě,

po zvonku další ho nedonese,

o jaké mluvím osobě?

 

 

11.

Omšelá budova

v ní velrybí kostra,

vedle žraločí vdova

jíž čelist je ostrá.

 

 

12.

Vedoucí oddílu stařičkých staveb

kvete dnes nově a kvete dnes krásně,

má svoje stránky, tak koukni se na web

fotky i videa vyzdobí třásně.

 

 

13.

Italové u Karlína

osídlili Prahy část,

a ta byla tuze lína,

že odmítla odpor klást.

 

 

14.

Podle řeky, která z dály

připomíná ocas hada,

jako by ohně kolem plály

přítoky jí kryjí záda.

 

 

15.

U zastávky v srdci města,

kde se všichni shledají,

vede k trhu malá cesta,

tam si náklad předají.

 

 

16.

Na louce za vískou

pasou se kobyly

holé, zde pod lískou

přes léto pobyly.

 

 

17.

Hostina v překrásné síni,

pro dva toť správná doba,

svícen světlo svíce stíní,

když ládují se oba.

 

 

18.

Chybný závěr z předtuchy,

to má jeden pech,

název je to jednoduchý

- zdrobněliny střech.

 

 

19.

Z chaloupky dřevěné

zbylo pár trosek,

když chytil - pevně ne

- sekeru, kterou to rozsek.

 

 

20.

Řekou se valí voda

z jarního tání,

zem nám mává zespoda,

letíme na ni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Výsledky:

1. – Háje; 2. – Opatov; 3. – Chodov; 4. – Roztyly; 5. – Kačerov; 6. – Budějovická; 7. – Pankrác; 8. – Pražského povstání; 9. – Vyšehrad; 10. – I. P. Pavlova; 11. – Muzeum; 12. – Hlavní nádraží; 13. – Florenc; 14. – Vltavská; 15. – Nádraží Holečovice; 16. – Kobylisy; 17. – Ládví; 18. – Střížkov; 19. – Prosek; 20. – Letňany

Autor hubape, 03.07.2012
Přečteno 330x
Tipy 3
Poslední tipující: Rootness, poeta
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak kreativní jsi, to se musí nechat.

11.08.2012 22:07:38 | romanemperor

Nápaditý :)

06.08.2012 10:26:13 | Rootness

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí