~Mořská pěna

~Mořská pěna

Anotace: ..jen takový zvláštní sen..

~~~ 

Koberec 

~~~~~~~ 

Zdál se mi zvláštní sen

já šla jsem po mořské hladině

jak po koberci z mořských pěn

jen jsem se po kotníky brodila

a v pěně jsem jako víla tančila.

Mám z mořských perel čelenku

a z chaluh vzdušnou halenku

sukničku z mořských sasanek

a z mořské vlny slaný copánek.

Došla jsem po tom koberečku

až ke břehu krásného ostrova

na koho asi čekáš,námořníčku,

já bych to moc ráda věděla.

 

On čekal snad mořskou pannu

ne mě jak jsem si myslela

já asi už brzy z postele vstanu

právě jsem se ze snu vzbudila.

Ale jaká škoda,

v té mořské pěně jak na koberci

tam by se ale dalo prožít věcí…

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Autor Květka Š., 11.07.2012
Přečteno 294x
Tipy 8
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Linzerka, Loira, Doradan, Psavec
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mám ráda mořské motivy... a sen to byl krásný !
Moc se mi nezdají některé rýmy, ale vcelku působí báseň příjemně.
Sama však mám raději verše volné, které tolik nesvazují fantazii...
S rýmy si jen tak občas hraji... :-))

15.07.2012 23:08:14 | Loira

Skvělá, ST.

13.07.2012 00:04:20 | Psavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí