Duše v ráji

Duše v ráji

Anotace: Zážitek z Prahy a můj pocit z něj.

Bezstarostný ráj... Klid,
v něm může duše bdít.
Bdící duše žebráka ctného,
když duševně bohatého mají za chudého.

Ten žebrák i chudák bohatostí duše oplývá,
žít v bezstarostném ráji může... Již v něm pobývá.
A copak ti, co urážkami jej zhazovali?
Nemají se tak, jak penězi si v životě svém malovali.

Bezstarostný ráj... Klid,
i neurvalec s penězi chce v něm žít.
Chce-li vážně bohatosti třímat,
nechť přestane jen peníze s láskou objímat.

Ten materiální boháč, to chudák jest,
když zemřít hladového nechá a zdvihá proti němu pěst.
Nechť v prospěch chudých peněz přebytečných se vzdá,
pak v ráj pronikne i jeho duše napravená.
Autor RešHeNúnHe, 11.01.2007
Přečteno 251x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí