~Déšť

~Déšť

Anotace: no,dlouho asi nepršelo...

 ~~~~~

UPLAKANÝ HOST

 ~~~*~~~

Na moje okno neklepe host

jen deště kapky,

já říkám dost,

ony by chtěly jít asi dál

kdo však by v pokoji

o kapky stál?

Tak aspoň tancují po trávníku

prý tobě pro radost,

zahradníku,

po dešti vyroste i to co nemusí

to skoro každý zahradník

hartusí.

Vytrhat plevel,trávník zkrátit

slunce pak může

růžím barvy vrátit,

dešťové kapky se trochu zlobí

vždyť kapky ty růže

perličkami zdobí.

Na okně po vás i já mám ozdobu

přes uschlé flíčky špatně

vidím oblohu,

ale znáte to,

jen co se ta okna umyjí

zatáhne se a prší za chvíli.

 

A tak to chodí stále dokola

poručit dešti,né,to bych

nechtěla,

vždyť kapky deště k životu

jsou třeba

tak jako slunce,vzduch

i chleba...

~~~~~

Autor Květka Š., 27.07.2012
Přečteno 224x
Tipy 5
Poslední tipující: Linzerka, PIPSQUEAK, střelkyně1
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

mám ráda ty kapky deště co bubnují na okno...a tvé básničky!:)

27.07.2012 19:29:37 | střelkyně1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí