Vstupte, je půl. Pane

Vstupte, je půl. Pane

Anotace: ..obraz za výlohou..

Vstupte, je půl. Pane

V černé košili a šedém saku,
Pane čekal jsem vás až za soumraku.
Za skleněnou výlohou,
vím, mé oči vyděšené za to nemohou,
ale jde z vás strach,
pane světlo je v uličkách
a odmítání vás zřejmě nepomohou.

Hlavu máte skrytou, pane.
Ale tuším smích.
Je dávno po deštích
a v dobu neurčitou
Mezi pannou a v blížencích
Mám vaši podobu v duši dávno vrytou.

Čekám až vstoupíte do místnosti, pane
Už jsem se rozloučil a zhasnul.
Smířený a bez lítostí
Sklenku odložil na stůl,
Zapomněl v kolik odehnal hosty,
Vstupte brzo bude půl,
Pane.
Autor Eliott Fargley, 31.07.2012
Přečteno 360x
Tipy 2
Poslední tipující: Robin Marnolli, Joe Vai
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná..text mi nevyhovuje úplně, ale to nic nemění na tom, jak je napsána..pěkné.RM

07.12.2012 15:23:03 | Robin Marnolli

mám pocit jako bych ji už četla (a komentovala) - je zvláštní - tajemná ale hezká, právě tím zvláštním tajemstvím
jen ten jeden řádek mi zamotal hlavu

01.12.2012 19:50:37 | hanele m.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí