Trny & Karmínové plátky

Trny & Karmínové plátky

Anotace: píše se rok 1969....

V zajetí deroucích se náručí
uvízl nevinný rým.
S kapkami potu dotančí
tanec, co bude mu osudným.

Kvapno, rychlých šípů
cíl a směr
rým vyplul
z přístavů lásek
na sever.

Než-li se bohabojný smíre,
než-li se naděješ,
ten rým propadne se ti v prach,
nebo promění se v krásný verš.

Z káčete překrystalovaná
bude Labuť ve vyšší cit,
narostou Jí křídla veršovaná
a ty nesmíš je přebásnit.

Když dojde smysl
a tobě jen dvacet je,
použiješ mysl
v království agitace( jen).

Verš uvízl na rtech
dvou mravoličných děl,
plody rudoví na květech
vyrostou
- co bys taky chtěl -
a možná spasí svět
nespoutané univerzálnosti,
neidentity
a párů dogmatických vět
- TVÁ DÍLA JAKO OPSANÁ z "ČERVENÉ KNIHOVNY"-
Autor Jasmin de Paris, 26.02.2005
Přečteno 338x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí