Pár slov

Pár slov

Anotace: Sbírka pár mých veršíků, které mně napadly..

Okno

Dívám se oknem
na všední den
na stín holých větví
jenž tvoří ornament

Vítr tam pěje
Svou píseň labutí
Souhra barev
Když se listí rozletí

Dívám se oknem
na smutný den
mraky když táhnou se
po obloze

Mé myšlenky
dnem rozutečou se
Ucítím záchvěv průvanu
okno když náhle rozletí se...


Stíny

Vše kolem mne
večer když utichá
klid s temnem se snoubí

Stínem myšlenek
co mne teď napadá
myš utíká do podhoubí

Ve stínu obrys tváře,
Se zvuky kroků
Na mně se usmívá

Mám mít strach?
mám se bát?
Kdo jsi? Tiše se ptám

Stíny duchů,
těch duší kolem nás
které bůh opustil

začíná poprchávat,
já venku jsem zůstal sám
mezi těmi stíny...


Tmavé obrázky

Prohlížím si
tmavé obrázky,
které visí nade mnou,

Oživlé duše
něčích myšlenek,
náhle se rozhoupou

Temný hrom,
bouřka s deštěm
venku když zaduní

A náhle chlad
vlhkého vzduchu
Kolem mne zašumí...


Noc

Vracím se tmou,
ulicí od metra
Jiřího z Poděbrad

velký měsíc
jeho zář nade mnou
jako míč chce si hrát

Jak tak jdu
Míjím věž,
Vinohradské vodárny

Přede mnou park
A nad ním měsíc
na mně se usmívá

Je mi fajn,
večerní vzduch
když tmou mně unáší

Naplněn dojmy
a těmi myšlenkami
pro inspiraci...
Autor Paul N Brown, 06.08.2012
Přečteno 246x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nepřijde mi to špatné, ale chybí mi tam rytmus v těch rýmech..na jednu stranu tam cítím pěkné pasáže, na druhou stranu to na mě působí jakoby nedotaženě?..to asi ne, nevím jak to přesně popsat..jako by tam něco chybělo, možná je právě na vině ten rytmus, co by tam měl být...
RM.

10.01.2013 18:01:26 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí