~Jablka

~Jablka

Anotace: Jablíčka,babička a koláč

 

Jablíčka.

 

Jabko spadlo ze stromu

 do vysoké trávy,

 skutálí se k jinému

 srdečně ho zdraví

 a taky se představí.

 Ahoj,jak ti říkají,

 já jsem jabko jonatan,

 ale ty jsi zelené,

 proto já tě nepoznám.

 

Víš,já jsem ještě nedozrálo

 ze stromu mě shodily

 asi ty dvě sýkorky

 co se v sadu honily.

 A teď tu pod tím stromkem

 spolu ležíme,

 ty jsi pěkně červené

 a co bude dál?To nevíme.

 

Pak tam přišla jedna babka

 posbírala všechna jabka.

 I ta mírně nahnilá,

 to vykrojit se lehce dá

 v buchtě se to nepozná.

 Ale pozná,milá babko

 na buchtu dej zdravé jabko.

 

Tak jo.

 Babka jabka oloupala

 a na koláč nastrouhala,

 koláč voní vanilkou a skořicí

 a provoněl nám celou světnici.

 Byl do růžova upečený

 a než mrkneš,byl snězený.

 Babka se teď v duchu chechtá

 proč?Nikdo ji nelechtá…

 

~~*°*~~*°*~~

*°*~~*°*

Autor Květka Š., 10.08.2012
Přečteno 245x
Tipy 7
Poslední tipující: Doradan, střelkyně1, Linzerka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jejda,koláč voní až sem,babi...:-)..

10.08.2012 21:10:24 | Linzerka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí