PRÁZDNINY KONČÍ

PRÁZDNINY KONČÍ

Anotace: K zamyšlení především rodičům i jejich ratolestem.

Co dělá
naše dítě
školou povinné
Jak se má
o prázdninách
Žije ve snách
Už se nudí
nebo ještě ne

Co dělá?
Hraje si
jako jiné děti
každý den
S jedinou hračkou
s mobilem

Proč čtení
není povinné
Nečteme
Kdo je na vině
Selhal průzkum
věda – nevíme

Nečteme - bráníme se vzdělání

Četba rozvíjí obrazotvornost
tvoří slovních zásob hojnost
Tříbí se problém gramatika
Učí myslet – jako matematika
Zvyšuje všeobecné vědomosti
Nevědět je trapné až k zlosti

Číst i vleže - nic tomu nebrání
Autor RU 82, 16.08.2012
Přečteno 319x
Tipy 1
Poslední tipující: Blanche Lebalegie
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Báseň mě zaujalo svou pravdivostí a je myšlenkově velmi blízká. Také mě mrzí, že dnešní dítě se s knížkami příliš nekamarádí.

16.08.2012 18:20:31 | Blanche Lebalegie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí