PODZIMNÍ

PODZIMNÍ

Anotace: ....

Hřeješ jako paprsek podzimního slunce
co zpoza mraků nesměle vykukuje
a tak plachá jako motýl na louce
co naposledy z místa na místo poletuje

voníš jako nebe z barevného listí
co stává se naší křupavou peřinou
když výdech babího léta nás ukořistí
a záhy obejme nocí měděnou

usmíváš se jako dozrávající sad ovoce
co shazuje k zemi své sladké dary
i jako měsíční stříbro co odráží se v potoce
i jako podzim co má své nevšední nálady a rozmary

když na věky
stáváme se jeho součástí

tak nasáknutí jeho nestálostí v obrazotvornosti
a smyslně hřejivé hladně povětrné dokonalosti
tak střízlivě omámení jeho malebností v harmonii
a důmyslně propracované přírodní barevné nostalgii.
Autor ZILA78, 22.08.2012
Přečteno 255x
Tipy 8
Poslední tipující: Jin&Jang, Aťan, střelkyně1, synanceia, Blázen Viky
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

olalá...to je moje kafe...:))

22.08.2012 21:49:54 | střelkyně1

Jé ta je krásná :) ST

22.08.2012 17:32:03 | Blázen Viky

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí