Sedmikráska

Sedmikráska

Anotace: takový drobný kvítek

Jakoby na dveře
radost zaklepala
Smím dál?
Prosím paní, pusťte mě
Jsem sice ještě malá
Však nesu Vám naději

Věci se třikrát nedějí

Má náruč je
pro Vás přichystaná
Pojďte dál
Jste vítána
Byla jste včera
Fata morgána
Pršelo totiž moře včera
od večera do rána

A já na oplátku
za hezké přivítání
daruji Vám
vzácná paní
v lístcích sedmikrásky
co do vlasů jste si dala
radost,slunce a hodně lásky
co doposud
jste jenom rozdávala

A paní ..
Co slunce?
Svítí tam ?

Pak lístky sedmikrásky
dokola stále počítám
a starosti ?

Do děravé
kapsy mlčky schovávám..

Pár písmen co bolí
..však neschovám

Ticho..prázdno
Kdo nezažil
nepochopí..
Smutek z nich
totiž neprodám
Autor Nút, 11.09.2012
Přečteno 479x
Tipy 6
Poslední tipující: Robin Marnolli, Dejfor, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vracím se někdy ke svým básenkám... i k téhle... a pořád platí...

23.12.2015 17:48:00 | Nút

pěkná, jemná.

06.12.2012 10:48:06 | Robin Marnolli

kdysi jsem rada vzpominala na jednu lednovu sedmikrasku

12.09.2012 10:09:15 | Romana Šamanka Ladyloba

asi tak dík za pochopení

12.09.2012 11:33:54 | Nút

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí