Sonáta jasných plechových očí

Sonáta jasných plechových očí

 

Na hodinách svití 23:47

vykrmené noční stíny

evokují případy nočních ptáků,

revolučních plakátů,

cizích rozhovorů za stěnou

z cílové pásky,

romanopisců z 64 – té dekády,

opřených, zkouřených,

tak čestných až se děti děsí.

 

ó, Lafrebo,

ó, králi slizkých panen,

ó, šamané vyrváni z pařátů skutečnosti,

ó, sabotére melodických věznic.

 

Příboj zastavil čas

mysu prázdných cest domů

a brzkých rán šestkrát týdně.

Autor Jan Václav Znojemský, 11.09.2012
Přečteno 400x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí