Koupelna

Koupelna

Anotace: asociativní báseň na motivy Jaroslava Seiferta...

Záchod


Lastura,
ta věrná matka, s náručí plnou židliček,
skrývající pohodlí měkčeného soukromí.

Koupání opiček.
 
Umyvadlo


Vodopád
zjevuje mé laně v luně, osvobozuje můj dušekryt.
Vypustím své laňky v gumě,

teď stačí už jen zastřelit.
 
Toaletní papír


Střípky
vzpomínek zachycených na filmu, 
jenž ovíjí naše existence.

Došel.
 
Zrcadlo


Chameleon
v říji koketuje s vesmírem.
Hraje roli, v které ty nikdy nebudeš.

Ach ta paranoia.
 
Sprchový kout


Pohřbívám
své včerejší já do skleněné rakve.
Mléko prýští, důkazy odplouvají,

sklo se tříští.

Autor Josephine, 14.09.2012
Přečteno 334x
Tipy 10
Poslední tipující: Metcheque, RyxiraAmyGinger, Písnička..., tato22, Lenka Krásnodvorská, Petbab
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

JJ, takové civilistické miniaturky mám rád.

31.01.2013 10:18:54 | Metcheque

no bezva:).Tohle mě bavilo číst.Zrcadlo je fajn:)

16.09.2012 10:28:15 | kočkopes

Moc se mi to líbí :-))

14.09.2012 12:44:27 | Lenka Krásnodvorská

jasná avantgarda prorokovaná již v Delfách )

14.09.2012 10:34:38 | Petbab

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí