Bajka o rybách

Bajka o rybách

Anotace: -

Chytili rybku z bystřiny

A do rybníčku dali ji

K vyžraným kaprům domácím

Jen cpát se tu měli na práci

 

Rybka se chvíli zdráhala

Potom se s kapry nacpala

Cpala se denně, vyrostla

Rybář, ten z toho radost má

 

Štika dospěla z rybičky

V rybníce začli honičky

Báječně daří se cizím

Původní kapři však mizí

 

Jednou si na štiku počkali

Společně v hejnu ji sežrali

Mysleli, že tím vše přestalo

Jenže když maso tak chutnalo

 

Ke žrádlu rybáře nezájem

V rybníce žerou se navzájem

Krvavě rudá čeří se voda

Nejslabších jedinců nebude škoda

 

Silní ti sílí dál a rybář tleská

Kapříky choval, sumce má dneska

Nekrmí, zahálí, na žrádle šetří

Zbyli mu dva sumci, tlustí jak vepři

 

Ze sumců potěrem rybník se plní

Veliké ryby tu dělají vlny

Mne rybář ruce své, k bohatství přišel

Sám list si namíchal, rozdal i píše.

Autor Bolder, 14.09.2012
Přečteno 1193x
Tipy 5
Poslední tipující: ewon, Anjesis, poeta, TeruKurosaki
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Sám list si namíchal, rozdal i píše.

To se mi líbí. :)

14.09.2012 21:00:16 | Jan Voralberg

Velice chytré ..

14.09.2012 11:29:34 | poeta

Ryby nemusím, ale báseň byla dobrá :-)

14.09.2012 11:25:52 | TeruKurosaki

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí