Vše za třicet

Vše za třicet

Anotace: -

Systém, tak to je na dlouho

Je propletený, je ho moc

Tak přišel někdo s reformou

Poplet s ní další pravomoc

 

Že ceny rostou jako daň

No to je marné, svět je stroj

A marketing je dravá saň

Která je zvířetem, to doj

 

Tak vydojili reformu

Do kapky možná poslední

Výjimky přepsat na normu

Vyměnit za rozumné, dlouhé vedení

 

Noví vždy sáhnou po klice

Když se jim dveře otevřou

Dík slibům: všechno za třicet

Pro sebe počítají s malou rezervou

 

Za třicet můžeš kolem světa

Za třicet můžeš spát i jíst

Má to však háček i pár etap

Ve světě za třicet je jenom třicet míst

 

V etapě první, snaží se

Každý uskromnit, a vlézt

Nejlépe zase pod třicet

Kdo je víc skromný tomu všichni všechna čest

 

A potom přijde za druhé

Začne se hodnotit a měřit

Všichni jsme zase na nule

Hůř než jsme na tom byli, takže čemu věřit?

 

Do třetice se naserem

Vždy kdo má míň, ten křičí víc

Nejlépe na tom je teď ten

Kdo nevyšel reformám vstříc.

 

Teď nově chytá za kliku

Dveře jsou opět dokořán

Více jak třicet v balíku

Třicet je málo, ono víc je často sám.

Autor Bolder, 15.09.2012
Přečteno 273x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí