ROZJÍMÁNÍ K PŘEŽITINÁM

ROZJÍMÁNÍ K PŘEŽITINÁM

Anotace: K mimořádnému okamžiku i vám věnuji pár veršíků. Přírodě pak mnoho díků.

Opěvuji stříbropěnnou hladinu jezera
Údiv jaký lze zhlédnout jen za šera
Bez svitu luny ta krása by ani nebyla

Pokračoval bych tancem vil
nebo jak hanebný rytíř Smil
živou vodou čest svou smyl
To však zcela není můj styl

Nechci být figurkou na šachovém poli
Nedělám vše a co jak by mnozí chtěli
Být nesvobodný to vždy nějak bolí

Jen tak opájet se
křehkou poezií
snít a vznášet se
je pro mne cizí

K obdivu mnohých
jiným snad k zlosti
opěvuji věci všední
tak i nepříjemnosti

Zemětřesení občas tsunami
není bezpečno zde na Zemi
Časté přívalové deště
Tornáda Nevím co ještě
Vznikají smrtící polomy
Zabíjí se Hroutí se domy

Neprší Smrtonosná sucha
Následná rána je druhá
Stav co zarmoutí ducha
Bez vláhy je tu neúroda

Příroda se tak jen brání
proti jejímu drancování
Týká se to všech lidí
co ničí ani se nestydí

Co teď Máme zdání
my všemocní páni
Nezmoudříme-li včas
jistě dojde i na nás

Jak klasik varoval
již před sty léty
O prostý lid se bál

Však na pány v krytém voze
také jednou vtrhne
Jednou se jim kolo zláme
jindy zas vůz zvrhne

PS
Ještě při plném vědomí
co mi napovídá svědomí
Mám vás všechny rád
Prosím
více lásky dávat ale i brát

Dožitiny = den narozenin již v důchodu
Přežitiny = dožití věku přesahující celonárodní průměr
Autor RU 82, 21.09.2012
Přečteno 340x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pokud jsou to přímo Vaše "přežitiny", tak moc gratuluju, přeju jen to nejlepší a chuť psát, bavit se verši i prózou :)

21.09.2012 11:29:00 | kočkopes

Děkuji i za povzbuzení!

21.09.2012 11:31:45 | RU 82

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí