Přemítání

Přemítání

Anotace: aneb sv. Václav

Sbírka: Variace

Skučet pod pradávným pomníkem

zmařených nadějí

a hledět k nebesům,

kde nepohne se ani list,

i když tady dole je bouře.

 

Plakat nad vrbovím proutím,

spletenou větroplachou houžví,

nad vlastními kopyty

ustrnulými v běhu času.

 

Sklánět smutnou hlavu

do náruče dějinných souvislostí.

 

Hledět z kopce dolů

do krajiny,

kde sváteční průvody

hážou minulost do propasti

země Sedmihradské

 

Vzdychat po královských jízdách,

kynout rukou

pocestným, co zabloudili

ve vlastním nitru,

neslyšet pohanu

a dál hledět stranou

 

Co jiného mi teď zbývá

Autor Ori Eremos, 27.09.2012
Přečteno 354x
Tipy 2
Poslední tipující: Lenka Krásnodvorská
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí