ÓDA NA MĚSÍC

ÓDA NA MĚSÍC

Anotace: ....

Sarkastický měsíc
balancuje na hraně světa
jako němý artista
když buší mu srdce z davů

je to vesmírný panic
luna vlkodlaky prokletá
i zářící noční sadista
jako praotec smrtihlavů

šmírák v pozadí stínů
co mlčky přihlíží hrůzám
jediný svědek co nikdy necítí vinu
a dává život i křídla múzám

třešnička na dortu
i šperk vsazený do prstenu země
samotný herec v divadle jediného akordu
hluboko zakořeněný v tobě i ve mně

despota i tyran úplňků
samopán noci

a k jeho děsivě temné kráse
už po staletí
vylézají ze stínů a děr
omámení a zasněně náměsíční blázni i cvoci.
Autor ZILA78, 28.09.2012
Přečteno 289x
Tipy 8
Poslední tipující: Jin&Jang, CULIKATÁ, střelkyně1, Psavec, Písnička...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

;))

20.02.2017 22:15:19 | Jin&Jang

No jo, měsíc vidí všechno)

11.10.2012 16:27:00 | CULIKATÁ

Óda moc povedená a pravdivá...

01.10.2012 12:49:47 | střelkyně1

Óda to temná.

28.09.2012 19:01:47 | Lilien

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí