po večeři...

po večeři...

Anotace: ...

nic se nestalo
a vůbec to nevypadalo
že bude pršet...

přesto
oblékl jsem si plášť do deště
a šel se ven projít
ostatně dovnitř by to šlo těžko...

z ničeho nic
se docela pěkně rozlilo
a já s jistou námahou
ovšem docela příjemnou
po odpoledním lenošení
s hlavou skloněnou
razil klín proti větru
po temné pláži
když jsem klopýtl
o schoulenou postavu
co se snažila trochu skrýt
před bouřkou
v závětří u zdi lázní…

promiňte neviděl jsem vás…

bodnutí nesmělého pohledu
hříšně vypadající dívky
zahnalo na útěk
všechno ortodoxní myšlení...

byla oble neoblečená
v módním stylu
a pasáž od krku dolů
se jí klenula vpřed
jako u holubů
prostě dokonalá
do poslední čárky nad a…

dotkl jsem se jí
a ochutnal
v tu chvíli mi to docvaklo
když jsem byl malý
říkali mi
že dívky jsou stvořené
z cukru a koření
teď už jsem chytřejší
četl jsem ty recepty
v dopisech čtenářů
a tahle se zaručeně nerozpouštěla...

povězte mi pane
proč si lidé ubližují?

mám jistou teorii
nejspíš sami sebe
na rozdíl od šelem
co se navzájem respektují
v násilí nepoznávají…

často si říkám
proč není člověk jako gramofon
ten si také nepřehrává desky
co jej ničí…
Autor enigman, 06.10.2012
Přečteno 415x
Tipy 13
Poslední tipující: zelená víla, střelkyně1, Aťan, Lenka Krásnodvorská, poeta, Písnička...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

šla jsem včera v podvečer na manikůru, pršelo, šla jsem s hlavou skloněnou k zemi... vyjelo na mě auto a zastavilo... jak to že tu takhle couráš s hlavou skloněnou k zemi? zaslechla jsem... podívala jsem se do rozesmátých očí kamaráda... usmála jsem se... nejedeš takhle náhodou v protisměru?? néééééééééééé, já jedu dobře, ale ty zvedni hlavu, tohle k tobě nesedí a vůbec... pak tě nevidím... nakoukla jsem k němu do auta a chtěla mu dát pohlavek, chytil mě za ruku, pohladil... říkám jeď... nu, sice mi málem přejel, ale pak pohladil... máme brzdy, jako gramofon stopku... :-) a jek mi jednou tenhle člověk při nepříjemném rozhovoru sdělil, taky slova, abychom se zeptali a snažili se porozumět... :-)

13.07.2017 00:59:58 | zelená víla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí