Královna

Královna

Anotace: ...

Tanec v kruhu nočních můr
brány noci rozechvívá
na tisíc rtů v mlze zpívá
to padlých andělů kůr
Závoj dávný poodkrývá
Křídlo bledou líci skrývá

Tančí královna

Děravá leží v prachu torna
Uvnitř bělají se vzpomínky
Dvě kůstky a dva kamínky
Přísaha v opojení byla svorná
Pečeť, černý vosk a plamínky
Pečeť, co krve pramínky

Přísahá královna

Na pravdu a lásku přísahaly
Samet černý ve větru vlál
Život zářil, vzkvétal, plál
Pak tiše, bez slz umíraly,
Pod kápí ústa úsměv otvíral
Pod kápí černou, vrásčitý král.

Umírá královna
Autor Alizarin, 06.10.2012
Přečteno 285x
Tipy 6
Poslední tipující: Pelican, Lenka Krásnodvorská, Kvído, Písnička...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Při čtení mi naskočila Salome od Kryla, moc hezky se mi četlo, díky za to:)

07.10.2012 00:10:56 | Písnička...

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí