Ztracený básník

Ztracený básník

Anotace: on ví

Na stezkách ztracených zkřížil mi cestu,
oddaný myšlenkám niterních trestů.
Obejít ho přišlo mi nehodné básníka,
tak jsem se zeptala, před čím to utíká.

Na stezkách ztracených zkřížil mé kroky,
když ničil své verše snad za celé roky.
Smířený s tím, že se s částí svou loučí,
smutek mu kanul ze zastřených očí.

Na stezkách ztracených, jež pro něj nebyly,
bral nebi hvězdy, jež dík mu se zrodily.
Vznešený tvor, jenom na chvíli ztracený,
snad je již v pořádku svým cestám vrácený.
Autor Anjesis, 08.10.2012
Přečteno 320x
Tipy 14
Poslední tipující: Eru Alonnar, Rootness, Lenka Krásnodvorská, Nergal, Trystan ap Tallwch, brooklyn
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkují za češtinu v její ryzosti.

09.10.2012 05:32:47 | Lilien

Ach, byl to blázínek.
Z větro-plachů. Vod..
Teď dočkal se i ód. :)
Moc milé. V té vázané síle.

08.10.2012 19:32:12 | brooklyn

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí