málem v roji...

málem v roji...

Anotace: rojení...

jedu si takhle šlapacím nautem
když sem se ocitl
v rozvášněném houfu gordonek
jedna nějak proklouzla overalem
usadila se mi na uchu
a vyzývavě povídá
že jste nás jen tak nezaznamenal?...

máte pravdu Lipiké
napadla mne spousta variant
třeba že jsem měl kliku
a zavřené okno
a nebo také
co kdybych ho měl otevřené
ještě štěstí že jsem nejel na koloběžce
že jsem tu nejel o pár chvil dřív
kdyby to bylo stádo mamutů
už jsem mohl nasávat z nebeského chobotu
a taky jste mohly být z betonu...

na druhou stranu
vy gordonky
byste se možná radši srazily
se šípkovým keřem
a ještě jsem si pomyslel
že je škoda
že tudy neletěl houf tisícovek…

nejste vy tak trochu
utržený ze řetězu?

to je zajímavé
kdybych vám řekl
že kdejaký umělec
již dávno mrtvý
by měl ohromnou radost
jak je nyní jeho tvorba žádaná
ujeté by vám to nepřipadalo…

víte já si myslím
že ono to možná a málem
je jedním z nejbohatších zdrojů
ooznání toho
jak vnímat svět okolo...

jsme totiž nejspíš jediní
nadaní schopností
a nebojím se říci potřebou
popřít nebo odříct svět
představovat si
nebo mluvit o něm
jaký by mohl být
taková alternativa
pro něco
co je jiné
než vnímaná skutečnost
pro zaplnění duševního bytí
a tím pak získáváme
unikátní pohled na realitu…
Autor enigman, 20.10.2012
Přečteno 268x
Tipy 4
Poslední tipující: střelkyně1, poeta
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pět superkouskmů a zas je mi fajn:)

23.10.2012 18:52:22 | střelkyně1

superkouskůů...

23.10.2012 18:53:10 | střelkyně1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí