čas zkoušek...

čas zkoušek...

Anotace: ...

uvažoval jsem
jak se zocelit
na další cestě životem...

třeba jako meč
do jehož slitiny se přidává
další obzvláště tvrdý prvek...

každý ovšem má
v koridorech hlavy
jistou místnost
kam se utíká
když jsou naděje zklamány
strach přeleze meze
a zoufalství tryská…

tam dlí zamrzlé v čase okamžiky
co pro jiného nemají význam…

pohled přes zamlženou horu
záběr malé usedlosti v Thule
s trojúhelníkovými okny
a absurdní střechou
v příkrém svahu za večerního šera
bitevní vřavu
šachovnici se zvlášť složitým rozestavením figur
není to už vzpomínání
a není to ještě snění…

je to umění být mezi tím…

výhled na oblohu
co v noci oranžově září
v sezóně ohnivých draků
v drahách
podivnějších než manévry
vlaštovek při lovu hmyzu
upíjet gordický rubikon
a přát si něco…

jak známo
každé přání potřebuje jméno
protože když do něčeho vkládáte naději
musíte to umět pojmenovat…

já znám to vaše
Ultimo..
Autor enigman, 23.10.2012
Přečteno 332x
Tipy 18
Poslední tipující: laludmi, Kyška, Psavec, Miriska, zaba.zuzla, střelkyně1, Květka Š., Aťan, whiolet, Sarah, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkně jsi to poskládal. ST.

24.10.2012 01:18:10 | Psavec

"není to už vzpomínání
a není to ještě snění… "
Stav, nacházející se mezi jistými mantinely, o kterých dovedeme s jistotou mluvit, ale v tomto nejmenném bezvětří nikdy nevíme, co potkáme..myšlenky, co se valí a pak vznikne takováto krásná věc. Je umění skloubit slova do podoby odpovídající myšlence, či jen pocitu. Tady se to povedlo. :)

23.10.2012 21:34:07 | Veverkazeli

Ano, vy muži máte v koridorech hlavy jistou místnost kam se utíká a ta má na dveřích nápis "nic". Ale zajímal by mě ten obzvláště tvrdý prvek?? :-)

23.10.2012 19:03:26 | zaba.zuzla

pekne

23.10.2012 12:58:01 | whiolet

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí