Skleněné slzy

Skleněné slzy

Anotace: nesbírat...

obrázky bez dechu
z peřejí mořských vln
v posledním výdechu
snad už jen ve spěchu
v plameni hořím...

v ohni rudých máků
tak smělá v křídlech ptáků
tak moc, jak být jen smím
zahalena bodláčím

přec nahá v střepech šatů
v bouřích písku
hrady stavím
v znakové řeči

bosa či v jehličí
poslepu zatančím
ve větru příboji
oblázky zahodím

na stuhu navléknout
slzy nic nestojí
ve skle se vykoupat
smějí jen svatí

(ostatním postačí
zahrát si na prince)

mezitím vetknu si
červánky na líce
do vlasů uvážu
korálek z růže

nechť touha určí si
dalšího dědice
do sněhu pastelkou
napíše vzkaz

budoucnost spálíme
v myšlenkách ze svíce
přepíšem naději
až přijde čas

a vstanem... z kapek tuže
Autor Tanecnice, 26.10.2012
Přečteno 395x
Tipy 12
Poslední tipující: Jin&Jang, jvacl, James Libustka, enigman, V.N.Losinský, Kirsten, poeta
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

dobrej závěr - *

11.11.2012 23:38:59 | Brumbál

slití...

30.10.2012 00:28:28 | enigman

v jedno...

30.10.2012 09:14:18 | Tanecnice

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí