Sadař

Sadař

Anotace: Trpělivost,nic víc.

Sbírka: Chvílka čtení

Nedá se vyčítat stromu že křivě narost,
to sadař zanedbal o něj svoji starost,
že to jak pečovat o stromek má
učit se nechtěl,vždyt' on to přeci zná!

Ted' by chtěl strom ten porazit,
to že chyba je,třeba mu vysvětlit,
i na křivém stromě ovoce dobré bude,
jak toho dosáhnout-musí se učit,jiné mu nezbude.

I my se učme jak děti vychovávat,
holemi nad nimi zbytečně nemávat,
svoje my musíme zlepšit si mravy,
pak u nich netřeba už žádné nápravy.
Autor jozífek, 04.11.2012
Přečteno 421x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Veľmi pekne vystihnuté ,krásne slová ..každý sa musí učiť ako vychovať svoje deti čo najlepšie ..krásna rada nakoniec ..ďakujem

05.11.2012 17:12:19 | jozífek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí