Divný zvyky

Divný zvyky

Anotace: Psáno při poslechu písně Vicious Traditions skupiny The Veils. Jedná se o monolog vraha, do kterého vstupuje ďábel.

Sbírka: Ztrácím tě

Přepsal bych si jméno, kdyby to něco změnilo,

díval se víc na oblohu.

Klidně bych odpustil všemu, co mě ranilo.

Udělal ze života výlohu.

 

Jen mi zkus uprchnout...

 

Bojoval bych se svými strachy,

ze zahraniční investice udělal snadný prachy.

Po střepech tančil s lehkýma holkama.

Prozíravě potřásal rukama.


Jen mi zkus uprchnout...


Změnil bych styl, kdyby to něco znamenalo.

Dávno než by listí opadalo,

stál bych první ve frontě na zpověď.

Stačí taková odpověď?

 

Jen mi zkus uprchnout...

 

Mám už dost pochybných hrátek.

Chci konečně jednou být doma v pátek

a dívat se, jak ta nejdražší usíná-

klidná, odevzdaná, mé tajemství nezná...

 

Jen mi zkus uprchnout...

 

Co říkáš? Půjdem zase spolu do světa?

Zabít přece není až taková věda.

Je to jako sport, už se fakt těším.

Tak pojď, půjdem si zařádit, na hřebík dobré mravy věším.

 

Chyť mě, když to dokážeš!

Autor Ori Eremos, 05.11.2012
Přečteno 328x
Tipy 2
Poslední tipující: enigman, poeta
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jestli bude pokračovat tak ho někdo chytne...

08.11.2012 11:27:07 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí