Úsvit Klidu

Úsvit Klidu

Anotace: Další večerní rozmýšlení

Další Luna nám svou sílu znovu předává,

svit jejích čarovných doteků povrch zemský kolébá,

stačí jen letmý pohled a najednou vše odeznívá,

v pravé podstatě konečnosti, nekonečnost dřímá.

 

Mnoho myšlenek dere se na povrch z osobního podsvětí,

pekelný strážce Kerberos však brání jejich vyřčení,

ty, poezie, buď můj udatný Hérakles

a dokaž mi, že zvládneme to spolu dnes.

 

Uvnitř duše zamyšlené pletence myšlenek se nachází,

jedna přes druhou a zmatek vše rázem pohltí,

znenadání však niterní svět záře zachvátí,

to není iluze, to jen myšlenka na mé kvítí se zase navrací.

Autor Bulitt, 07.11.2012
Přečteno 223x
Tipy 1
Poslední tipující: Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí