My a lidé

My a lidé

Anotace: Někdy je lepší býti vlkem, než společenským člověkem.

Sbírka: Ozvěny nočního ticha

Procházím se po pastvině,

mezi stádem spících ovcí,

debatujíc o nevině,

propletenou s onou zlostí.

 

Najednou bílá srst mně hřeje,

já dál nechci se už pást,

já otázky nechci přestat klást,

však pastvec se na mně směje.

 

Pastevec žijící v té noci,

ozbrojen prázdnou, špinavou mocí,

on velice protiví se mi,

on uspává to stádo ovcí.

 

Zavírají se mi oči,

rukou sladkého oparu,

já ničím se již nestanu,

v područí té noci.

Autor P.T., 08.11.2012
Přečteno 408x
Tipy 5
Poslední tipující: Eru Alonnar, Do Ga, Sio
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hmm ...

08.11.2012 17:49:03 | Sio

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí