Fénix

Fénix

Anotace: Když múza je sexy

Jak přichází štěstí?
Slyší na modlitby?
Či se nesmí plašit ani myšlenkami?
Možná si jen stačí všimnout že je tady s námi?

A kolik podob vlastně má?
Je snad průhledné až k nevidění?
Kdy se vůbec stane
Že se letmé cosi v opojnou propast mění?

Nebo snad spíš kdosi?
A kdo si myslí že se cosi nedělá
Aby se pak čertík vtělil v anděla
Co pohár vína změní v kapku rosy
Ten se už štěstím zbláznil docela...

Kdo dal si rande s raráškem
Přičemž se třás že upíše se krví
Jak směšně musel vypadat
Když pochopil až posléze
Že zažil zas den prvý

Ano den prvý
Kdy se cosi zrodí
Z popela v dlani žárem jiné dlaně
U Nejsvětějšího srdce Páně...
Autor Manic, 14.11.2012
Přečteno 268x
Tipy 2
Poslední tipující: ewon
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Rovněž tuto báseň si Manic přivlastnil neprávem - opět případné zájemce mohu odkázat i na původní zdroj, z něhož byl tento text bez jakékoliv další úpravy včetně názvu zcizen. V mém portfoliu budou verše pod stejným názvem teprve umístěny.

03.03.2013 00:33:28 | Amonasr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí