~Kořenářka

~Kořenářka

Anotace: ..ta babička od koření různé čaje vařit umí..

 

~Kořenářka~

 

~~~~~~~~~~~

Ta babka kořenářka,

jak v pohádkách se praví

že o půlnoci sbírá  

ráno namele

léků z kořínků a trávy

a potom ti namíchá i směs

na lásku

jen dávej pozor

komu dáš ukázku.

Dát někomu ochutnat

koho jen ty chceš mít ráda

to by se nemuselo vyplatit

to je jen lásky zrada.

On může milovat už jinou

a k zbláznění

kdo potom tvoji lásku ocení?

Ta jeho milá

v tom pozná čáry kořenářky

která vyslyší i její nářky.

A další směs namíchá

té holce nešťastné,

pro tebe,

tvá duše pak odletí do nebe?

Ne.

Takové kořenářky nebývají

to jen si s nimi

v pověstech a pohádkách

tak pohrávají.

 

Ty znají bylinky

na každé bolení,na kašel

i na chuť k životu lék by se našel.

O půlnoci do lesa

už nechodí

pěstování doma to nahradí.

~~~~~~~~~~~~~~

Autor Květka Š., 14.11.2012
Přečteno 261x
Tipy 6
Poslední tipující: Doradan, Linzerka, Psavec
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ST pro babku kořenářku.

14.11.2012 19:45:00 | Psavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí