~Topoly

~Topoly

Anotace: Vysoké topoly u cesty stojí...

~~~~~ 

Vysoké topoly 


Vysoké topoly u cesty stojí

skoro až do oblak,snad se nebojí

aby líp napravo,nalevo viděly

s větrem se kolíbou 

vysoké topoly.

 

S podzimem shazují svoje šaty

trochu víc se klepou.Jsou nahatý,

potom jen do mraků nakukují

za spadané listí sníh si nakupují.

 

Někdy stojí i v jíní zahalení

moc se jim líbí prý to zdobení

když je však pořádné námrazy

kryjí

topoly to bolí a trochu se bojí.

 

Z jara jsou rádi vysoké topoly

že jejich větve se zazelenaly,

zase jsou v zeleném oblečení

a čeká je jen letní pohlazení.

===========

======

 

 

 

 

Autor Květka Š., 15.11.2012
Přečteno 318x
Tipy 7
Poslední tipující: Doradan, Linzerka, střelkyně1
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

bydlím pod topoly,však na podzim ta záda...i tak je mám ráda ty topoly...krásňoučká topolová:))

15.11.2012 16:54:04 | střelkyně1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí