Strom

Strom

Anotace: Příběh z lesa

Strom

Stojí, stojí velký strom.
Respekt budí po lese.
Muž s pilou říká: „To je on!
Ten nám teplo domů přinese!“

Stojí, stojí, tiše pláče,
když pila začne kvílet.
Listy by chtěl v krvi smáčet
a po dřevorubcích střílet.

Ovšem je jen strom a nemůže se hnout!
Je to strom jež do nebe by chtěl plout.
Je to strom avšak už to znáte.
Jsou v lese všude, kam se podíváte.

Čím je vyjímečný zrovna tenhhle?
Vedle něj je smrk a támhle jedle.
Támhle roste krásný mladý,
stín obra ho jen v šero halí...

A tak stalo se, že padl lesa král.
Když padal, řev jeho srdce rval.
Hleďme, mohutný vládce lesa,
jako sirka k zemi klesá...

Po dopadu to zadunělo.
Začli ořezávat jeho košaté tělo.
Duše stromu k nebi stoupá tiše,
bude vládcem nebeské říše.

Zvuk pily všechny kolem děsí.
Slzy stékají, při pohledu na pařezy.
Jen létokruhy dávají znát,
jaký je zub pily kat.
Autor Desktop_men, 27.11.2012
Přečteno 253x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ano, myslím si dtto. A pěkné rýmy.

27.11.2012 10:16:37 | Inna M.

Zlepšit rytmus, ale příběh celkem pěkný.

27.11.2012 10:10:16 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí