meziročně...

meziročně...

Anotace: si...

v tom kraji
přehlubokých bažin
a žilkovaných tůní
liknavými řekami...

po úzké cestě
vinoucí se jako hřeben zdi
ubíhající k temnému obzoru
mezi tápavými obrysy
a trouchnivými barvami močálů
kráčela žena
na šafránové kštici
zešikma klobouček s erbem
rozpůleného muže
pohupovala se při chůzi
připomínající dávný věk
vnadných šermířek
a když jí světlo cinklo o tvář
odhalilo měkké oči
hliněné barvy…

patřila k těm
zhola nepraktickým lidem
kteří jsou pro praktický život
zcela nepochopitelně velmi důležití…

někdy si říkám
že stará heraldika
měla něco do sebe
než doba maskovacích barev
v kultech chameleónů a švábů…

lehce mi pokynula
usmála se blahorodně
a mlčky pokračovala…

nevadí
stejně mě stojí značné úsilí mluvit
asi jako velkému zvířeti
když nacvičuje nové kousky…

jen jsem si uvědomil
že cosi v té její nepřítomné tváři
potvrzuje legendu
že pravou vášní
jejího života je…

dosaďte si…
Autor enigman, 28.11.2012
Přečteno 250x
Tipy 12
Poslední tipující: Lenka Krásnodvorská, Aťan, střelkyně1, Robin Marnolli, Joe Vai, Petbab, poetka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

teď,teď jsem to měla na jazyku:))

28.11.2012 12:34:58 | střelkyně1

...být stále tak zvláštní.:-)

28.11.2012 12:33:49 | Robin Marnolli

....mít ostří stále od krve(nepřátel) ;-)

28.11.2012 07:18:10 | poetka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí