Řekni co dělat

Řekni co dělat

Anotace: Báseň o tom, když se absolutně slepě řídíte pokyny někoho jiného

Řekni mi, co udělat mám,
řekni mi, jak se mám chovat,
řekni a já to udělám,
mám s tebou bojovat,
nebo se mám schovat?

Řekni mi, mám se teď nadechnout,
nebo zadržet navždy dech?
zůstat stát nebo se z místa hnout,
běžet a mít vítr ve křídlech?

Řekni, má mé srdce tepat,
když nejsem u tebe?
mám na ty brány klepat,
kdybys šel do pekla a já do nebe?

Řekni, zda mám plakat nebo se smát,
zda neměla bych se tě někdy bát,
ale řekni mi,
mám tě ještě milovat?
Autor Anejet, 28.11.2012
Přečteno 282x
Tipy 2
Poslední tipující: Aywes, Miriska
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Toť otázka, každý se musí rozhodnout sám...

29.11.2012 08:58:37 | Robin Marnolli

Ahojky z kovbojky.

Druhá část zdařilejší.
Úvodní sloka laciné rýmy.
Myšlenka dojímavá, tklivá
a s jistou potěchou se na ni dívám.

V podstatě za druhou pasáž
Gratulace.
M.K.Kudlák

28.11.2012 20:06:52 | kudlankaW

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí