~Statná vrba

~Statná vrba

Anotace: ..stojí a stojí..

 ======

~Statná vrba~

 

* Tam  na  břehu  statná  stojí  vrba

shazuje  listy , není  jich  škoda ?

Ty  jako  loďky  po  vodě  plavaly

prý  na  cestu  k  moři  se  vydaly.

~~

*Pak  se  ty  listy  u  břehu  zastaví

oblohou  pluje  i  mrak  děravý

brzy  z  něj  padá  sníh  a  déšť

podzim  je  studený , vem  to  nešť.

~~

*Zima  ta  ráno  vystrkuje  drápky

a  ptá  se , kdy  už  budou  svátky ?

Podzimní  květ  řekne , ještě  ne

zima  jen  vzdychne. Počkáme.

~~

*Poslední  list  z  vrby  spadne

podzimní  květ  i  ten  uvadne

a  po  dušičkovém  vzpomínání

zima  se  chystá  na  kouzlení.

~~

*Těch  pár  dnů  do  zimy  uteče

pak  se  vše  do  bíla  obleče

užij  si  podzim , člověče.

=================

============

 

 

 

 

Autor Květka Š., 01.12.2012
Přečteno 381x
Tipy 7
Poslední tipující: Linzerka, Doradan, Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí