Anotace: aneb co mám rád :)

Mám rád les, jeho potoky a stromy
mám rád bouřku, její blesky a hromy.
Mám rád kaple, hrady, kostely,
rád čtu si v teplé posteli.
Mám rád zvířata i kytky,
mám rád pečetě i svitky.
Rád dotýkám se starých stěn,
kamenů, stromů či knihy jen.
Rád přemýšlím, rád hloubám,
rád vyprávím lesním houbám.
Rád píšu, rád tvořím,
rád vrbě se dvořím.
Rád pozoruji oblohu,
rád uvažuji o Bohu.
Rád věřím v sebe,
ve skřítky a nebe.
Mám rád na hladině odrazy,
umění a hlavně obrazy.
Mám rád podzim a noc,
rád přijdu na pomoc.
Mám rád upřímnost a čest,
raději hrdost než-li lest.
Mám rád jezera a tůně
a lučních květin vůně.
Mám rád pověsti a báje,
palouky a háje.
Mám rád hřbitovy a hrady,
rád vyslechnu moudré rady.
Mám rád pověsti a víly,
rád čerpám z fantazie síly.
Autor Rozervanec, 15.12.2012
Přečteno 292x
Tipy 5
Poslední tipující: V.N.Losinský, Perfidia Chalybeia, Tomíno..., Joe Vai
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí