zamouřenom...

zamouřenom...

Anotace: vidinaemi...

představte si
že všechno
co vám proběhne hlavou
během jednoho dne a noci
od snů přes fantazie
vnitřní rozhovory
vzpomínky i nesmysly
zaznamenáte…

to by bylo zajímavé
takové utajené představení
pro dospělé
od sci-fi přes harlequinky
až po nationál geografík
všechno je dovolené
kde ztrácí smysl skutečnost
i neexistence…

pro matérii
v nich ožívají
dvě dávné nepřítelkyně
pohádka
která dovoluje věřit všemu
a pochybnost
která nedovoluje věřit ničemu…

snění ale pokryje
líbezné rubínové světlo
co se řadí
mezi nejvzácnější efekty
zahřeje zemi oblohu i moře
a zabarví vše
neuvěřitelnou červení
co je živá i rozžhavená
a přitom jemná a průsvitná
jako pruh oblohy při západu…

na tváři procitl smích
jenž tam od starověků spal…

celý svět se stápí ve víně
a já se v těch vidinách dočkal…

něčeho
co příroda nikdy neslíbila…

mé Palumon…
Autor enigman, 18.12.2012
Přečteno 243x
Tipy 8
Poslední tipující: Jiná, Robin Marnolli, Joe Vai, Miriska, Aťan
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nelze nesouhlasit :-) Barvitě napsáno jak už je u tebe zvykem :-)

18.12.2012 17:25:06 | Miriska

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí