~Neberou

~Neberou

Anotace: Kdo asi?????????????

~~~~~~~

~~~~~~~~~~~

 U rybníka rybář sedí

 na hladinu smutný hledí,

 rád by chytil na udici

 kapra,lína či plotici.

Návnada ta háčkem mrská

 na ty ryby trochu prská,

 vy si nepochutnáte

 jen se chytit necháte.

 

Neboj,my se nedáme

 lest na rybáře chystáme,

 háčku jsme se vyhýbaly

 a pastičku na rybáře nachystaly.

 Na dně tam starou botu našly

 šňůrku měla,jako mašli,

 na háček botičku pověsily

 a potom za vlasec zatahaly.

 

 Žížala ta z vody našup vyplula

 a v rákosí se honem ukryla,

 chechtá se tomu rybáři

 jak se mu úlovek podaří.

Ten rybář se totiž  jupí,raduje

 něco jsem chytil,si libuje,

 kruciš,

 místo ryby jen bota stará

 co asi řekne mi „moje stará?“

 

 Ne,dnes ryby nebraly

 jenom se ve vodě chechtaly.

 A ta milá žížala

 malému čápovi v zobáku mizela.

 Příště si rybář na háčky

 uhňácal z těsta knedlíčky…

 

~~~~~~~~~~

~~~~~

Autor Květka Š., 21.12.2012
Přečteno 290x
Tipy 6
Poslední tipující: Linzerka, Jiná, Robin Marnolli, Joe Vai
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

máš svůj jemněhumorný styl:-)

21.12.2012 17:50:21 | Robin Marnolli

Děkuji...a přeji veselé Vánoce a příští rok ten nej,nej...

22.12.2012 13:13:51 | Květka Š.

jsi úžasná ;))

21.12.2012 16:30:12 | Joe Vai

díky....a krásné vánoční svátky...

22.12.2012 13:12:27 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí