Umělec

Umělec

Anotace: -

Umělec

 


Štětec plyne plátnem bílým,
kdo se vzpouzí? Že se mýlím?
Vždyť ten člověk v dlouhém času
stvoří krásu, však bez hlasu.

Jiný hlasem svým se dvoří,
jako mraky, které bouří.

A když ani hlas nestačí,
co lidi přiměje k pláči,
lépe nežli rána zlá?
Jiným z toho srdce plá,
a to z hudby překrásné,
než v nich život uhasne.

Také mnoho dalších lidů,
spíše nežli do úklidů
směřuje svou sílu
k obrovskému dílu.

Přesné tahy, jako stroje,
v leže, v sedě nebo v stoje,
žádný omyl - pevná ruka
z ženy, z dívky, z muže, z kluka
dělá více než prostý lid
- nesoucí všem lidem klid.

Umělé stroje - přesná to věc,
a není jednou z nich i uměl-ec?

Autor hubape, 21.12.2012
Přečteno 295x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí