=Sníh,smích,pometlo

=Sníh,smích,pometlo

Anotace: Čím řádek končí tím další začíná...

 mňau

~~~~

CINK,CINK

**************

Až nám paní zima pošle bílý SNÍH

SNÍH ten vyčaruje v dětských očích SMÍCH,

SMÍCH  je slyšet na kopci smích je slyšet v ULICI

ULICI pak celou zdobí samí  bílí ČETNÍCI.

 

ČETNÍCI to nejsou,vždyť mají jen POMETLO

POMETLO by asi samo nikdy NEMETLO.

NEMETLO by sníh,ten sněhulák RÁD

RÁD se ti dnes nabídne jako KAMARÁD.

 

KAMARÁD do fujavice když lítají VLOČKY

VLOČKY pokryly ulici a taky stopy KOČKY.

KOČKY černé jako noc co honila MYŠ

MYŠ ta vběhne do kuchyně a ty?Však VÍŠ.

 

VÝŠ vylézt už nemůžeš,na židli STOJÍŠ

STOJÍŠ tam jak tvrdé y,trochu se BOJÍŠ.

BOJÍŠ se té myši že tě kousne SNAD?

SNAD to ta myš neudělá,nemusíš se BÁT.

 

BÁT se musí myška protože je MALIČKÁ

MALIČKÁ jak zbytek vlny z mého KLUBÍČKA,

KLUBÍČKA ta vypletu na zimní RUKAVICE

RUKAVICE zahřejí mi v zimě moje RUCE.

 

RUCE potom ze sněhu velké koule KOULÍ

KOULÍ po tobě pak hodím,au,asi tě to BOLÍ.

BOLÍ,bolí,ale málo,na sněhu je KRÁSNĚ

KRÁSNĚ je mi i při psaní této zimní BÁSNĚ.

 

BÁSNĚ už je konec nebo KONEČEK

KONEČEK?Teď zazvonil cink,cink ZVONEČEK.

ZVONEČEK ten oznámí že bude padat SNÍH

SNÍH ten patří k zimě nejen o VÁNOCÍCH.

 

~~~~~~

Autor Květka Š., 22.12.2012
Přečteno 356x
Tipy 4
Poslední tipující: Linzerka, Miriska, poeta
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí