Ereškigal

Ereškigal

Anotace: Ústřední báseň nové sbírky.

Sbírka: Ereškigal

Hrabat
         kostnatými pahýly
do země
           zetlelého listí

Křičet,
        míchat moře se zemí -
umíněně,
          jakoby Ištar zůstala

Zlatým kohoutem jiskřivých snů
nechat se zmrazit
na míru
          hrobu

Jsem znova tvoje
jistá,
jak odpuštění mnicha
selhavšího
             před Bohem

No tak se vzbuř
                     a znovu se zroď!

Autor somewhere, 22.12.2012
Přečteno 429x
Tipy 2
Poslední tipující: Nergal, Joe Vai
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí