obrázek

obrázek

Anotace: podle skutečnosti

 

 


Obrázek
(dle skutečnosti)


Meandry řeky, písčiny bílé
kraj hluku a ticha
stříbro vod v obzor se ztrácí
U korýtka se tu říká.

 

Kouzlem se z duše ztrácí
pozemská tíže
k Bohu se člověk vrací
je tady blíže.
 -----
Remízek listnatý, malý
u řeky, vidět už zdáli
žádný pták nezpívá
i slunce nepálí.

 

Předtucha duši tu svírá
Blíže jdi, srdce se zachvěje.
Oblohou rackové křičí
Zle je !  Zle je !

 

Dech větru v korunách
žalmy tu pěje.
O Boží pomoci,
není už naděje.

 

Remízek hrozné už
tajemstvé chrání.
Dunění koleji v dálí
ďábla je varování.

 

Výkřiky děsu a bolesti
zní ještě nad námi,
ve větvích, listech snad
navždy jsou vepsány.
 -----
Vzpomínky znovu se vrací,
v Boha se víra ztrácí.
 -----
Obrázek na kmeni
krásného děvčete
v rozpuku nejhezčích let
a křížek dřevěný
sděluje teď:
Zde rukou vrahovou
opustila svět.

 

Bloudím zde po kraji
bez cíle, sám.
Ke věnci uvadlých růží
kytičku lučního kvítí
pokládám..

 

 

 

 

Autor ilaila, 24.12.2012
Přečteno 287x
Tipy 4
Poslední tipující: Aliccia, chci_uverit, Joe Vai
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Divím se, že má tolik málo přečtení..báseň je moc krásná a zasloužila by si víc..

15.01.2013 13:42:40 | chci_uverit

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí