Mezi nebem a peklem

Mezi nebem a peklem

Mezi nebem a peklem
se komíháme jako malé částečky nicoty,
nesouce kříž,
jehož pouť započala na zbičovaných bedrech Krista
a skončí -zánikem lidstva-

Naše myšlenky,
jako klubko hadů.
Nikdy nevyjdeš
z temnýho hradu.

Mezi nebem a peklem
Rimbaud ojel Verlainův upocený anál,
aby došlo ke spojení největších genialit v historii
a Rimbaudova ejakulace se stala
nejmocnějším výstřikem sémě nového druhu francouzské poezie

Mezi nebem a peklem
se Šípková růženka předávkovala heroinem,
Nietzsche políbil šílenství
a Mojžíš vyvedl Židy z Egypta

Mezi nebem a peklem
každý čeká na svého Godota

My stojíme mezi nebem a peklem!
Tak co? Jaký to tu je?
Hrůza, viď?

Naše myšlenky,
jako klubko hadů.
Nikdy nevyjdeš
z temnýho hradu.
Autor Marek Blažíček, 25.12.2012
Přečteno 352x
Tipy 2
Poslední tipující: vkl, zamotán v nedospělosti
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí