ˇˇHádka

ˇˇHádka

Anotace: o jednu obyčejnou jitrnici

 Jitrnice.

 *********

 Hádají se dva jedlíci

 o vepřovou jitrnici,

 zbyla už jen poslední.

 Kdo ji asi sní?

Je mi kluci moc líto

 ztratilo se jelito,

 s jitrnicí tady bylo

 že by ji snad milovalo?

 

Hádají se dál jedlíci

 o tu krásnou jitrnici,

 až ji sebral pes

 k boudě si ji nes.

Tam už čeká jelito

 jelita je mi líto.

 Už mu chybí malý kousek

 to ochutnal pejsek?

 

Teď kvůli té jitrnici

 psa honili dva jedlíci,

 jitrnice,ta se našla

 jedlíky už chuť však přešla.

Jak na každé zabíjačce

 dali si po slivovičce.

 A potom si zpívali

 jelítko a jitrnici

 to už psovi nechali.

 …

Autor Květka Š., 27.12.2012
Přečteno 266x
Tipy 5
Poslední tipující: Linzerka, střelkyně1
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

taky bych si dala:-)

27.12.2012 14:35:26 | střelkyně1

Mmmm, jitrnice :)

27.12.2012 12:37:41 | Grakon2702

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí